Midsommerdage

Velkommen til et stemningsmættet sommerkursus i de lyse nætters og midsommerens tegn.

På programmet er blandt andet dialogkaffe med Özlem Cekic, en opsang fra Lone Kühlmann, livsmod på kontoen fra Erik Lindsø og en inderlig historie om Poul Dissing fra Jens Folmer Jepsen.

Sankthansaften fejrer vi naturligvis midsommeren med musik, taler, bål og fest i haven.

Allerede den første dag på kurset får du en lattermild rundrejse i humorens livgivende univers. Forfatteren Erik Lindsø holder foredrag og ordinerer ”Humor som medicin”. Aftenens koncert er fyldt med saltvand, blomsterenge og skønne kvinder, når journalisten og musikeren Eric Øtting Andresen synger viser og fortæller humørfyldt om den svenske trubadur Evert Taube. Senere på ugen er det med at holde på hat og briller, når forfatteren og journalisten Lone Kühlmann ruller sig ud i sin muntre opsang til alle os, der konstant skal håndtere, at vi ældes. I sit foredrag kaster hun et kritisk humoristisk blik på vores forestillinger om alderdommen, fordomme og uvidenhed. Tidligere politiker og sygeplejerske Özlem Cekic giver et indblik i foreningen Brobyggerne, som hun har taget initiativ til og er generalsekretær for. Hendes metode er dialogkaffe, altså at man sætter sig ned og drikker en kop kaffe i stedet for at hade hinanden. Men hvordan finder man overskud til det? Forfatter og tidligere direktør for Aarhus Festuge Jens Folmer Jepsen fortæller om og spiller musikeksempler fra den folkekære visesanger Povl Dissings mange år i dansk rockmusik. Dissing rørte publikum med sin inderlighed og anderledes sangstil indtil sin død sidste år. Forfatteren og fotografen, Anders Bach, er idémanden bag bogserien ”Genopdag H.C. Andersen”. Anders Bach kommer og fortæller om sin fascination af eventyrdigteren, billedkunstneren og mennesket H.C. Andersen, der higede efter berømmelse og en opstigen i samfundet.

Den 23. juni er sidste dag på kurset og midsommerdag. Om aftenen byder vi på stemningsfuld midsommerfest, der begynder med en lækker tre-retters menu, musik og sang i spisesalen. Den lyse aften fortsætter på plænen med tale og sang ved sankthansbålet. Aftenen slutter med grillpølser og en øl på terrassen.

6 dage, 5 overnatninger. Første dag ankommer du mellem kl. 9.30 og 10.30, og sidste dag slutter opholdet efter brunch. Afrejse sker senest kl. 11.00

DATO:
Hold 23–25: 19-24/6
 
PRISER:

1 person bosat i Aarhus Kommune kr. 4.950
2 personer bosat i Aarhus Kommune kr. 9.600
1 person bosat udenfor Aarhus Kommune kr. 5.950
2 personer bosat udenfor Aarhus Kommune kr. 11.600
1person bosat indenfor Aarhus kommune og 1 udenfor kr. 10.600 

Saxild Strand er her også i 2023

Den 13. maj 2013 genåbnede vi, det vil sige en lang række foreninger med FO-Aarhus i spidsen, Saxild Strand. Det var en festlig dag. Der var flag, taler, musik og naturligvis lidt godt til ganen og ma… Læs mere..

Katalog 2023

Så er katalog 2023 i trykken. Kataloget vil automatisk blive udsendt til alle, der har deltaget på vores hold i 2022. Alle andre kan se kataloget her eller bestille det på 87 464500. Vi glæder os til … Læs mere..

Medarbejdere søges til sæsonen 2023

Til slutningen af sæsonen 2022 og hele sæsonen 2023 mangler vi en række medarbejdere, der på timebasis – og indimellem også med kort varsel - kan hjælpe os med de forskellige opgaver i huset. Opgavern… Læs mere..

Saxild 2022

Der er med glæde vi kan fortælle, at vi igen i 2022 har mulighed for at gennemføre kurser, ferie- og rekreationsophold på Saxild Strand.. Et samlet katalog udkommer i februar.  Var du på ophold hos os… Læs mere..

Instagram #saxildglæde

Tager du fotos, mens du er på Saxild Strand og lægger dem på Instagram? Så bliver vi glade, hvis du tagger dem med #saxildglæde. Når du tagger Dine fotos med #saxildglæde, er der flere der kan få glæd… Læs mere..

Saxild flytter til byen, forår 2022

SAXILD FLYTTER TIL BYEN genstarter i uge 8. Program udleveres første dag. VIL DU VÆRE MED?Skriv til jnl@fo-aarhus.dk Læs mere..

Saxild Strand • Chr. Petersens Vej 1 • DK-8300 Odder • Tilmelding: 87 46 45 00 / 86 55 40 55 • Mail: info@saxild-strand.dk