Grundlovsdage

Velkommen til et sommerkursus i demokratiets og grundlovens tegn.

”… demokratiet lever aldrig i kraft af love og paragraffer. Det lever i og ved levende mennesker”.
Sådan sagde stifter af Krogerup Højskole Hal Koch.

Kom og tag del i den levende samtale, når vi inviterer til grundlovsdage. Den 5. juni fejrer vi grundloven sammen med blandt andre skuespilleren og satirikeren Anne Marie Helger. Helgers grundlovstale bliver for fuld skrue – fræk, farverig, fabulerende og farlig. Du vil også møde en række øvrige samfundsdebattører, aktivister og kulturfolk. Blandt andre Annemarie Zacho-Broe, tidl. kommunaldirektør og forkvinde for foreningen ”Social Sundhed”. Hun vil fortælle om sit syn på, hvordan vi kan inddrage de svage og udsatte i de demokratiske processer. Tommy P. Nielsen, teaterdirektør, debattør og globetrotter, har i mange år udøvet kulturel aktivisme. Det var blandt andre Tommy, der stod klar, da de ukrainske flygtningebørn skulle trøstes og underholdes i diverse europæiske lufthavne. I løbet af ugen kan du også glæde dig til et musikalsk foredrag om demokrati. Ordene og tonerne kommer fra guitaristen Niels Adrian og historikeren Henrik Woer. Forfatter og tidligere direktør for Aarhus Festuge, Jens Folmer Jepsen, fortæller om den folkekære visesanger Povl Dissing. Dissing rørte publikum med sin inderlighed og anderledes sangstil indtil sin død sidste år. Forfatteren og fotografen, Anders Bach, er idémanden bag bogserien ’Genopdag H.C. Andersen’. Anders Bach kommer og fortæller om sin fascination af eventyrdigteren, billedkunstneren og mennesket H.C. Andersen, der higede efter berømmelse og en opstigen i samfundet. Den sidste dag på kurset skal vi opleve endnu en omgang forfriskende blanding af musik og fortælling. Denne gang er det fyldt med saltvand, blomsterenge og skønne kvinder. Det er musikeren Eric Øtting Andresen, der synger viser og fortæller humørfyldt om den svenske trubadur Evert Taube.

7 dage/6 overnatninger. Første dag ankommer du mellem kl. 09.30 og kl. 10.30, og sidste dag slutter opholdet efter brunch. Afrejse skal ske senest kl. 11.00. Prisen er inkl. kost og logi, linned og håndklæder. 

DATO:
Hold 23–23: 4-10/6

PRISER
1 person bosat i Aarhus Kommune kr. 5.675
2 personer bosat i Aarhus Kommune kr. 11.050
1 person bosat udenfor Aarhus Kommune kr. 6.675
2 personer bosat udenfor Aarhus Kommune kr. 13.050
1 person bosat indenfor Aarhus kommune og 1 udenfor kr. 12.050

Saxild Strand er her også i 2023

Den 13. maj 2013 genåbnede vi, det vil sige en lang række foreninger med FO-Aarhus i spidsen, Saxild Strand. Det var en festlig dag. Der var flag, taler, musik og naturligvis lidt godt til ganen og ma… Læs mere..

Katalog 2023

Så er katalog 2023 i trykken. Kataloget vil automatisk blive udsendt til alle, der har deltaget på vores hold i 2022. Alle andre kan se kataloget her eller bestille det på 87 464500. Vi glæder os til … Læs mere..

Medarbejdere søges til sæsonen 2023

Til slutningen af sæsonen 2022 og hele sæsonen 2023 mangler vi en række medarbejdere, der på timebasis – og indimellem også med kort varsel - kan hjælpe os med de forskellige opgaver i huset. Opgavern… Læs mere..

Saxild 2022

Der er med glæde vi kan fortælle, at vi igen i 2022 har mulighed for at gennemføre kurser, ferie- og rekreationsophold på Saxild Strand.. Et samlet katalog udkommer i februar.  Var du på ophold hos os… Læs mere..

Instagram #saxildglæde

Tager du fotos, mens du er på Saxild Strand og lægger dem på Instagram? Så bliver vi glade, hvis du tagger dem med #saxildglæde. Når du tagger Dine fotos med #saxildglæde, er der flere der kan få glæd… Læs mere..

Saxild flytter til byen, forår 2022

SAXILD FLYTTER TIL BYEN genstarter i uge 8. Program udleveres første dag. VIL DU VÆRE MED?Skriv til jnl@fo-aarhus.dk Læs mere..

Saxild Strand • Chr. Petersens Vej 1 • DK-8300 Odder • Tilmelding: 87 46 45 00 / 86 55 40 55 • Mail: info@saxild-strand.dk